4k-opvolger van Full HD gaat officieel Ultra HD heten

Televisies met een resolutie van minimaal 3840 x 2160 gaan in de winkel aangeduid worden met de term `Ultra High Definition` of `Ultra HD`, zo heeft de Consumer Electronics Association besloten. De tv`s moeten over minstens één 4k-ingang beschikken.
De term Ultra High Definition moet `de superioriteit boven conventionele hdtv aangeven`, schrijft de CEA. De naam is unaniem verkozen door de 4K-Working Group van de organisatie, die begin dit jaar opgericht was om te beslissen hoe consumenten en winkeliers het beste voorgelicht kunnen worden over de nieuwe standaard.Volgens de CEA wordt de 4k-technologie deze herfst uitgerold. De eerste Ultra HD-toestellen, zoals de LG 84LM960V en de Sony 84X9005, gaan echter meer dan vijftienduizend euro kosten. Een recent onderzoek beweerde onlangs dat het marktaandeel van Ultra HD in 2017 met 0,8 procent nog verwaarloosbaar blijft.

De vereisten om de Ultra HD-aanduiding te mogen dragen zijn een resolutie van minimaal 3840 x 2160, een beeldverhouding van minimaal 16:9 en de aanwezigheid van minstens één digitale input die de volledige 3840 x 2160-resolutie ondersteunt.

De eerste Ultra HD-tv`s van Sony en LG komen nog dit jaar beschikbaar in Nederland. De verwachting is dat alle fabrikanten nieuwe modellen op de CES-beurs in januari in Las Vegas aan gaan kondigen.

Bron: Tweakers

 
 

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *