SES Astra brengt iPad app uit

Satellietbedrijf SES heeft een eigen iPad app uitgebracht. Deze is gratis voor alle bezitters van de Apple iPad tablet beschikbaar en geeft uitgebreide informatie over alle SES-satellieten
 

Het Luxemburgse satellietbedrijf had al eerder enkele apps voor smartphones en tablets op de markt gebracht. Deze nieuwe SES Satellites app is echter het meest complete. Het bevat informatie over alle 52 SES-satellieten die op dit moment operationeel zijn. Daaraan gekoppeld is ook de visualisatie van de meer dan 150 footprints die voor deze satellieten gelden.

De SES Satellites app is de eerste satelliet-app die aan de hand van de geografische gebruikslocatie bepaald welke SES-satellieten op deze locatie te ontvangen zijn. De gebruikerslocatie kan worden bepaald door de iPad-camera korte tijd richting de horizon te wijzen. “Deze app illustreert satellietontvangst optimaal. Het geeft daarnaast informatie waardoor de satellietkijker meer over onze satellietvloot te weten komen. Met deze nieuwe app brengen wij onze satellietvloot letterlijk in hun handen”, aldus Nicolas Friese Greene, Senior Vice President Marketing en Communication bij SES.

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *