Nieuwe firmware voor de satellietontvanger M7 SAT801

In samenwerking met de fabrikant heeft CanalDigitaal nieuwe ‘firmware’ontwikkeld voor de satellietontvanger M7 SAT801. Firmware is software die in de apparatuur is geprogrammeerd en die de ontvanger aanstuurt.

Vanaf 13 november is deze nieuwe software beschikbaar. De M7 SAT801 laadt de software automatisch in: de consument hoeft als gebruiker dus zelf geen actie te ondernemen.

Met de firmware-update krijgen gebruikers een aantal nieuwe functionaliteiten. Ook worden bepaalde problemen van de vorige software-versie opgelost.

Wat is er nieuw?

De Elektronische Programmagids (EPG) wordt in een zogenaamd ‘grid’ getoond, waarbij telkens een aantal zenders op overzichtelijke wijze op een tijdsbalk worden weergegeven.
In één oogopslag zie je nu meer programmagegevens van meer zenders dan voorheen.

Ondertiteling via een Teletekstpagina kan worden meegenomen bij het opnemen. Als je de opname vervolgens afspeelt is de ondertiteling via Teletekst nog steeds zichtbaar.

Extra afspeelsnelheden zijn beschikbaar. Met de nieuwe firmware is het mogelijk opnamen in slow-motion af te spelen, zodat je een uitzending beeldje voor beeldje kunt bekijken.

Tenslotte maakt de nieuwe firmware het mogelijk om herhaalopnamen veel eenvoudiger te programmeren met behulp van de timer-functie.

Wat is er verbeterd?

– De werking van de Elektronische Programmagids.
– Het automatisch inladen van nieuwe zenderlijsten.
– Het instellen van ‘bookmarks’ om snel naar een bepaald punt in een opname te gaan.
– Bestaande problemen met de weergave van geluid, opnamen, de volgorde van radio- en tv-zenders en Teletekst zijn opgelost.
– Bestaande problemen met de standby-functie, het gebruikersmenu, de pauze-functie en het instellen van favorietenlijsten zijn opgelost.

Gebruikerstip:

Wil je een extern opname-apparaat aansluiten op de M7 SAT801?

Dat kan via de USB-poort aan de achterzijde. Sluit je een USB-stick aan, kies dan voor een stick met een opslagcapaciteit van tenminste 16 Gigabyte. Wil je een externe harde schijf aansluiten om opnamen te bewaren, kies dan voor een apparaat met een capaciteit van maximaal 500 Gigabyte, voor een gegarandeerde snelle werking.

(bron: CanalDigitaal)

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *